PENAPIS AIR COWAY
Ke Arah Kesihatan Lebih Baik Bersama COWAY

Kenapa penapis air coway ini menjadi pilihan terbaik ibu-bapa untuk bancuh susu April 6, 2017

“KAMI TIDAK PERNAH GUNA PENAPIS AIR COWAY sehinggala…kami mendapat cahaya mata kami yang pertama atau secara tepatnya apabila kami mahu membancuh susu botolnya yang pertama. Melihat tubuhnya yang kecil tetapi amat comel dimata kami, terbit perasaan risau bersihkah air paip yang dimasak ini untuk kami bancuh susu formula botolnya yang pertama dan seterusnya. Dan kami memang tak suka risau dan mengambil langkah pencegahan awal-awal. Akhirnya…buat pertama kalinya kami membeli dan mengguna penapis air coway setiap hari dari tahun 2012 sehingga ke tahun ini 2017” ~ Puan Sal, Selangor.

 

Penapis Air Coway Villaem dengan Tapisan RO

 

penapis air coway

 

.

 

Fungsi Unik Ini Hanya Ada Pada Model Villaem iaitu [SUHU AIR BOLEH UBAH-UBAH AUTOMATIK]

  • SUHU PANAS boleh diubah diantara paling panas[Hot] 97degree sehingga ke suhu suam[warm] 45degree. Hanya perlu pusing sahaja tombol ke posisi panas tahap mana yang anda nak guna. Untuk bancuh susu botol, pusing sahaja paling bawah ke warm.
  • Ada CHILD LOCK untuk keselamatan anak-anak.

 

Pusing tombol ikut panas tahap mana yang anda nak

 

 

  • SUHU SEJUK boleh diubah diantara paling sejuk[Cold] 4degree sehingga ke suhu persekitaran anda[Ambient]. Hanya perlu pusing sahaja tombol ke posisi sejuk tahap mana yang anda nak guna. Jika nak minum air suhu biasa, pusing sahaja ke paling bawah Ambient

 

Pusing tombol ikut sejuk tahap mana yang anda nak

 

 

  • MOOD LAMP akan automatik nyala bilamana persekitaran menjadi gelap. Tak perlu buka lampu dapur untuk bancuh susu anak kerana cahaya dari lampu penapis air coway ini cukup terang. Fungsi ini boleh di ON/OFF kan.

 

 

 

 

Sistem Tapisan REVERSE OSMOSIS[RO]

 

 

Jika komponen terpenting kereta ialah enjin maka bagi penapis air coway Villaem ini, komponen utamanya ialah Filter RO. Filter RO ini sehalus 0.0001 mikron. Sangat-sangat halus maka ia boleh menyingkirkan segala jenis pencemaran serta benda-benda asing yang merbahaya didalam air yang kita tidak boleh nampak melalui mata kasar seperti virus, bakteria malahan heavy metal.

Contoh heavy metal yang ada didalam air yang mungkin kita biasa dengar ialah Merkuri, Arsenik dan plumbum. Bahan-bahan ini amat sukar untuk dimusnahkan maka tersangatlah bahaya jika kita minum air yang mengandungi bahan-bahan tersebut kerana badan kita tidak boleh menyingkirkannya melalui sistem perkumuhan. Jadi ia akan berkumpul sedikit demi sedikit didalam tubuh badan kita. Kesan jangka masa panjang, tubuh kita akan diracun.

Oleh itu, amat penting untuk memastikan bahan-bahan tersebut tidak memasuki tubuh badan kita dan tidak sesekali memasuki tubuh badan bayi dan anak-anak kita yang masih lemah itu. Heavy metal saiznya sangat halus tetapi filter RO penapis air coway lagi lagi lagi sangat halus. Heavy metal akan tertapis dan kita akan menikmati air yang sangat-sangat bersih tulen.

 

.

 

>>Baca juga APA KATA PROF DR TENTANG AIR RO
>>Baca juga APA KATA PROF DR TENTANG AIR RO

 

 

Pemasangan & Sistem Isian Air

 

 

 

Penyambungan akan dibuat ke sumber air dapur rumah anda. Biasanya di pili air sinki. Ada 2 tiub iaitu Oren untuk air paip masuk ke mesin penapis air coway dan biru untuk air buangan filter RO. Air buangan ini secara mudahnya adalah air bilasan filter RO yang ada bahan-bahan tercemar itu supaya filter RO sentiasa bersih setiap masa. Apabila tangki simpanan air di dalam mesin penapis air coway rendah, ia akan diisi semula secara automatik dan anda akan lihat air buangan tiub biru akan mengalir keluar. Apabila kesemua tangki telah penuh, ia akan automatik stop isi dan air buangan juga akan berhenti.

Air buangan filter RO ini sebenarnya bersih dan anda boleh tadah untuk kegunaan luaran seperti membasuh, menyiram pokok, mencuci lantai, tandas dan sebagainya. Minum je tak boleh.

 

Casing

Casing untuk tiub oren dan biru turut dipasang supaya tahan lama dan paling penting supaya pemasangan di dapur anda nampak kemas dan bergaya.

 

 

 

 

 

TAWARAN ISTIMEWA PEMBELIAN PADA BULAN [MEI] 2017

 

(A) Cash/Tunai serta Ansuran 0% faedah kad kredit terpilih. Ada 2 pilihan:

  • Diskaun 10%, beli pada harga RM3800 RM3420 dan anda akan dapat 1-tahun servis percuma.
  • Tiada diskaun, beli pada harga normal RM3800 tetapi anda akan dapat 2-tahun servis percuma.

 

Sekalipun anda beli dengan harga penuh Rm3800, anda sebenarnya jimat Rm300 berbanding beli pada harga diskaun 10%.

 

Setelah tamat tempoh servis percuma, anda boleh ambil pula Pakej Servis Membership. Untuk penapis air coway model Villaem harga ialah Rm680 setahun atau Rm80 sebulan.

 

 

 

 

 

(B) SewaBeli RM125 sebulan melalui akaun bank atau kad kredit.

  • Bayaran pendaftaran cuma Rm200 Rm50 sekali sahaja + sewa bulan Jun 2017 Rm125. Total bayaran permulaan Rm175.
  • Start potong Rm125 bulan Julai 2017 antara 1~7hb setiap bulan.
  • Kontrak wajib ialah selama 3tahun. Selepas 3tahun, jika taknak guna boleh pulangkan balik kepada coway tanpa sebarang bayaran penalti. Bawah 3tahun untuk pemulangan akan ada bayaran penalti. Tetapi jika selepas 3tahun dan masih ingin guna, boleh teruskan sewa lagi macam biasa pada harga sama Rm125 sebulan. Dan sekiranya anda sewa sampai 5-tahun, Villaem akan jadi hakmilik anda.
  • Servis, Waranty dan Penukaran Filter PERCUMA sepanjang tempoh anda sewa iaitu dari 3tahun sehingga ke 5tahun.
  • Tahun ke-6 barulah anda ambil Servis Membership yang berharga Rm680 setahun atau Rm80 sebulan.

 

 

 

 

The Lady In Blue

  • Mereka akan datang setiap 2 bulan ke rumah anda untuk buat servis mesin penapis air coway anda.
  • Mereka akan jaga dan monitor mesin penapis air coway anda supaya sentiasa berfungsi dengan baik setiap masa.
  • Anda boleh bertanya atau utarakan apa-apa masalah kepada mereka ini.
  • Anda tidak perlu call mereka, mereka yang akan call anda bila tiba waktu untuk servis dan penukaran filter.

 

 

 

 

TEMPAH SEKARANG

 

Sekiranya anda baca dari atas ke bawah, saya percaya anda akan jelas tentang penapis air coway Villaem ini, baik dari segi fungsi, teknologi tapisan, harga serta pakej servis. Semua telah diperincikan. Tiada sebarang kos-kos tersembunyi. Sekarang, tinggal action anda sahaja.

Jangan tunggu lama-lama lagi. Promosi berubah-ubah setiap bulan. Bulan Mei ini masa yang terbaik untuk tempah penapis air coway ini. Tempah sekarang melalui salah satu cara paling selesa anda dibawah:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

p/s: Nak tengok model-model lain? Download katalog coway 2017. KLIK SINI

 

>>Baca juga APA KATA PROF DR TENTANG AIR RO


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *