PENAPIS AIR COWAY
Ke Arah Kesihatan Lebih Baik Bersama COWAY

Penjelasan Prof Dr ini tentang air reverse osmosis (RO) boleh menjadi sebab kukuh untuk kita memilih penapis air coway April 23, 2017

Coway percaya setiap orang patut minum air yang sangat bersih. Air yang bebas dari segala bahan-bahan asing yang boleh memudaratkan buah pinggang. Sistem tapisan penapis air coway menggunakan teknologi membrane sehalus 0.0001 mikron. Dengan kehalusan ini hanya molekul-molekul air sahaja berjaya melepasinya manakala bahan-bahan lain akan tertapis keluar. Maka kita akan dapat air yang sangat bersih dan tulen yang dikenali juga dengan nama air RO.

 

Masih ragu-ragu untuk minum air RO? Tonton video di bawah ini dan dengar sendiri apa kata saintis muda Malaysia Prof Dr Ahmad Fauzi tentang air reverse osmosis atau RO.

 

 

 

Kesimpulan:

  • Air RO tidak¬†mempunyai atau terlalu sedikit pepejal terlarut atau¬†Total dissolved solids (TDS) atau bahasa yang mudah faham ialah bahan-bahan asing selain molekul-molekul air.
  • Pepejal terlarut inilah yang tidak dikehendaki oleh badan.
  • Minda masyarakat mengenai air RO merbahaya kerana tidak mempunyai mineral perlu ditukar kerana benar badan kita memerlukan mineral tetapi mineral organik daripada sumber makanan seperti buah-buahan atau sayur-sayuran kerana mudahnya mineral-mineral itu diserap oleh badan.
  • Manakala mineral yang berada didalam air merupakan mineral tak organik yang tidak mudah diserap oleh badan. Maka apabila badan tidak dapat serap, maka ia akan menyerang buah pinggang dan buah pinggang akan lebih ‘panas’. Masalah besar sedang berlaku.
  • Masyarakat patut jelas bahawa air reverse osmosis atau RO adalah air yang terbaik kerana dari segi ketulenannya.
  • Badan kita nak benda-benda yang tulen.
  • Badan kita nak mineral tetapi dari sumber buah-buahan atau sayur-sayuran.

 

 

Penapis Air Coway model Villaem

Mesin penapis air coway Villaem ini menggunakan teknologi reverse osmosis atau RO. Jadi jangan ragu-ragu lagi, pilihlah penapis air coway untuk bekalan air tulen minuman anda sekeluarga. Tiada tolak ansur kepada benda-benda yang masuk kedalam tubuh badan kita. Badan kita nak benda-benda yang bersih dan tulen sahaja.

 

Info lanjut penapis air coway Villaem? KLIK SINI

 

 

 

 

Atiqullah Mohamed Daud
Email: produkcoway@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 019-6202209
www.wasap.my/60196202209

.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *