PENAPIS AIR COWAY
Ke Arah Kesihatan Lebih Baik Bersama COWAY

penapis air – ciri-ciri yang patut ada sebelum anda membeli penapis air June 21, 2014

Setiap rumah patut mempunyai satu penapis air. Walaupun pada zahirnya air yang keluar dari pili nampak jernih dan bersih, hakikatnya banyak bahan-bahan kotor terdapat di dalam air tersebut yang tidak dapat dilihat oleh mata kasar kita.

Bakteria, Virus antara contoh benda asing yang tidak dapat dilihat dengan mata kasar.

Jadi persoalannya, banyak brand penapis air ada dijual diluar sana, yang mana satu patut anda pilih?

Pada pandangan saya, ciri-ciri penapis air yang patut anda pilih ialah:

1) Mempunyai 3 suhu iaitu PANAS, SUAM (BILIK) dan SEJUK. Ini kerana, 3 suhu air tersebut memang diperlukan setiap hari. Adalah sangat tidak digalakkan untuk kita memanaskan air yang telah ditapis ke dalam cerek/heater. Ini kerana, kebersihan air yang telah ditapis sebelum itu, kini telah menjadi TIDAK PASTI. Yang terbaik, pilih penapis air yang tersedia air panas supaya anda boleh terus guna air panas tersebut tanpa perlu buat apa-apa kerja tambahan yang boleh menjejaskan kualiti air tapisan tersebut.

Begitu juga dengan air sejuk, adalah sangat tidak elok menyejukkan air di dalam peti sejuk kerana di dalam peti sejuk biasanya penuh dengan bahan mentah seperti ikan, daging, sayur dan sebagainya mengakibatnya air sejuk itu terdedah dengan pelbagai kekotoran dan bau yang kurang menyenangkan.

2) Penyambungan terus dari pili air. Anda tentu tidak mahu isi air secara manual. Iyela buat penat dan buang masa sahaja. Refill secara automatik dengan penyambungan terus dari pili air dapur anda. Segelas anda ambil, segelas juga akan terus di isi semula.

3) Tapisan air menggunakan TEKNOLOGI REVERSE OSMOSIS (RO). Hanya melalui teknologi RO, air yang dijamin bersih berjaya di peroleh. TIADA MINERAL? Persoalannya, anda nak air yang confirm bersih atau tidak? Mineral boleh didapati melalui makanan. Janganla minum air bersih je, makan pun kena jugak tau.

4) HALAL dan ada SIRIM. Ini kriteria wajib ada. Jika penapis air tersebut di sahkan Halal serta ada kualiti Sirim, maka anda gunalah penapis air itu setiap hari tanpa perlu rasa was-was dan curiga.

5) Tak perlu servis sendiri. Kalaula ada penapis air yang anda tidak perlu buat sendiri servis dan tukar filter, maka anda patut pilih penapis air itu. Iyela, kita sebagai pembeli dan pengguna mana pakar tentang servis dan tukar filter. Baik serahkan pada yang pakar. Jimat masa dan tenaga.

6) Harga berpatutan. Jika anda ada banyak duit, beli penapis air tidak menjadi hal besar kepada anda. Tetapi sekiranya kewangan anda terhad, jangan biarkan ianya menghalang anda daripada meminum air yang ditapis bersih. Pilihlah syarikat penapis air yang menawarkan ezy payment seperti Ansuran kad kredit ataupun sewa bulanan.

7) Servis dan Penukaran filter percuma. Best tak kalau setiap kali servis dan penukaran filter, kosnya adalah percuma sahaja. Kita sebagai pengguna hanya guna sahaja dan tidak perlu pening-pening cari duit tambahan untuk bayar servis dan beli filter.

ADA JUAL KE KAT LUAR SANA PENAPIS AIR YANG ADA CIRI-CIRI DI ATAS???

“ada tuan-tuan dan puan-puan sekalian”

HANYA DARI SYARIKAT COWAY (M) SDN BHD

Hubungi saya, ATIQ di talian 019-620 2209 untuk tempahan mahupun khidmat nasihat percuma!

“Ke Arah Kesihatan Lebih Baik Bersama Coway”

 

Comments (0)
Tags: Categories: Video

[VIDEO] Kenapa Penapis Air Coway? April 29, 2014

=================
Kenapa Penapis Air Coway?
=================

[✔] Design yang moden dan berkualiti tinggi. Antara design yang paling mencuri perhatian ialah Petit dan Sally.

[✔] Mempunyai Pusat R&D di Seoul National University untuk kajian berterusan dan ujian keupayaan produk. Ini memastikan Penapis Air Coway sentiasa up-to-date.

[✔] Mempunyai Sijil Halal dan Sirim. Guna Penapis Air Coway setiap hari tanpa rasa was-was.

[✔] Mempunyai 3 suhu iaitu Panas, Bilik(suam), dan Sejuk. Buat susu anak, masak nasi, minuman panas/sejuk dengan segera. Jimat masa dan tenaga anda.

[✔] Tapisan Reverse Osmosis sehalus 0.0001 micron melalui 6 filter. Ini memastikan bahan tercemar sama ada boleh dilihat mahupun tidak berjaya di tapis.

[✔] Boleh dimilik melalui pelbagai pilihan bayaran. Sama ada anda pilih cash, ataupun sewa bulanan mahupun ansuran kad kredit 0% interest, anda pilih mengikut keselesaan anda.

[✔] Dan yang paling menarik, anda tidak perlu risau dengan servis dan penukaran filter. Semuanya diuruskan Coway secara berjadual . Anda hanya guna sahaja.

 

Comments (0)