PENAPIS AIR COWAY
Ke Arah Kesihatan Lebih Baik Bersama COWAY

PROMOSI MEI 2014 May 21, 2014

Harga Promosi Penapis Air Coway untuk Bulan Mei 2014:

[✔] Petit = asal RM3400, sekarang RM3060, jimat RM340!
[✔] Mach = asal RM3200, sekarang RM2880, jimat RM320!
[✔] Sally = asal RM4000, sekarang RM3600, jimat RM400!
[✔] Value = asal RM2300, sekarang RM2070, jimat RM230!
[✔] Metro = asal RM4200, sekarang RM3780, jimat RM420!

*Hanya untuk pembelian Tunai dan Ansuran kad kredit sahaja.

promosimei2014

Comments (0)

[VIDEO] Kenapa Penapis Air Coway? April 29, 2014

=================
Kenapa Penapis Air Coway?
=================

[✔] Design yang moden dan berkualiti tinggi. Antara design yang paling mencuri perhatian ialah Petit dan Sally.

[✔] Mempunyai Pusat R&D di Seoul National University untuk kajian berterusan dan ujian keupayaan produk. Ini memastikan Penapis Air Coway sentiasa up-to-date.

[✔] Mempunyai Sijil Halal dan Sirim. Guna Penapis Air Coway setiap hari tanpa rasa was-was.

[✔] Mempunyai 3 suhu iaitu Panas, Bilik(suam), dan Sejuk. Buat susu anak, masak nasi, minuman panas/sejuk dengan segera. Jimat masa dan tenaga anda.

[✔] Tapisan Reverse Osmosis sehalus 0.0001 micron melalui 6 filter. Ini memastikan bahan tercemar sama ada boleh dilihat mahupun tidak berjaya di tapis.

[✔] Boleh dimilik melalui pelbagai pilihan bayaran. Sama ada anda pilih cash, ataupun sewa bulanan mahupun ansuran kad kredit 0% interest, anda pilih mengikut keselesaan anda.

[✔] Dan yang paling menarik, anda tidak perlu risau dengan servis dan penukaran filter. Semuanya diuruskan Coway secara berjadual . Anda hanya guna sahaja.

 

Comments (0)

[Servis Penapis Air Coway Oleh CODY] January 24, 2014

Assalamualaikum w.b.t

Hari ini CODY telah datang untuk membuat servis penapis air coway model Sally. Memang best apabila kita sebagai pembeli/pengguna hanya guna sahaja penapis air tersebut tanpa perlu fikir tentang servis dan penukaran filter.

 CODY atau Coway Lady akan menelefon kita terlebih dahulu untuk membuat appointment. Terpulang kepada kita nak hari apa, pukul berapa, hari bekerja ataupun hari minggu spt sabtu. Dan kebiasaannya CODY akan datang tepat seperti yang dijanjikan.

Di dalam penapis air coway, terdapat 6 jenis filter didalam 4 unit filter. 2 unit filter didalamnya ada 2 jenis filter yang telah digabungkan sekali. Di bawah saya berikan jadual penukaran filter khususnya model Sally (CHP-06ER):

1) Neo Sense Filter (Gabung) 14″ = Setiap 6 bulan

2) RO Membrane Filter 14″ = Setiap 24 bulan

3) Inno Sense Filter (Gabung) 14″ = Setiap 6 bulan

4) Ceramic Filter = Setiap 12 bulan

filter

 

 Antara tugas CODY ialah memeriksa, membersih dan membuat penukaran filter terhadap penapis air coway kita. Tetapi jangan kita salah faham, penukaran filter hanya dilakukan setelah tamat tempoh jangka hayat filter tersebut dan bukannya setiap kali CODY datang.

2014-01-24 10.07.59-qpr

Tips saya ialah, hendaklah kita bertegur sapa dengan CODY serta mengambil no. HP CODY tersebut supaya apa-apa masalah boleh dirujuk dengan segera. Di bawah ini AIR KOTOR/SISA TAPISAN daripada filters:

2014-01-24_10-12-38-qpr_1

 

Gambar-gambar di bawah ini pula perbandingan yang dibuat di antara Air Paip, Sisa Tapisan dan Air yang telah ditapis dengan penapis air coway:

result-qpr

Jika kita tengok dengan mata kasar, macam tidak ada beza antara Air Paip dengan Air yang telah di tapis dengan penapis air coway. Dua-duanya macam jernih je. Tetapi berani kah kita untuk terus minum air paip tersebut? Saya tidak berani dan tidak sanggup memberi minum isteri, anak-anak serta keluarga saya direct daripada paip air walaupun ianya jernih dan nampak macam bersih.

Hakikatnya, banyak bahan-bahan tercemar yang tidak boleh dilihat dengan mata kasar sepertimana sisa kotoran/tapisan didalam gambar di atas. Hanya setelah ditapis dengan penapis air coway barulah saya berani dan yakin untuk beri kepada ahli keluarga. Ini kerana penapis air coway mampu menapis molekul-molekul sehalus 0.0001 micron melalui teknologi Reverse Osmosis atau RO.

 

Alhamdulillah, tak sampai 1 jam rasanya CODY telah pun selesai membuat servis. Memang cekap dan terlatih serta ramah mesra. Terima kasih CODY Fiza!

Oklah, jika anda ingin mendapatkan air Panas, Suam serta Sejuk dengan segera dirumah dan paling penting bersih, saya cadangkan anda mengambil penapis air coway. Boleh hubungi saya untuk khidmat nasihat secara percuma:

==========================
Atiq
Call/sms/WhatsApp: 019-620 2209
facebook.com/kedaicoway2u
==========================

“Ke Arah Kesihatan Lebih Baik Bersama COWAY”

 

Comments (0)

[PROMOSI BULAN JANUARI 2014] January 23, 2014

coway_promo_Jan14

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Alhamdulillah, dari masa ke semasa semakin ramai pengguna produk-produk coway terutamanya penapis air.

Ada yang majikan belikan untuk pekerja, ada yang anak belikan untuk ibubapa, ada yang suami belikan untuk isteri, ada yang suami isteri belikan untuk anak-anak mereka, dan ada yang beli untuk kegunaan seisi keluarga.

Sememangnya tiada yang paling berbaloi untuk berbelanja selain daripada memberi air yang bersih untuk diri sendiri serta orang tersayang.

Salah satu kesan ketara setelah menggunakan penapis air coway adalah; tiada lagi masalah air minuman didalam rumah. Kini, saya tidak perlu lagi menggunakan heater setiap kali nak nak air panas, tidak perlu lagi memasukkan air kedalam peti sejuk jika nak air sejuk, tiada masalah air berwarna kuning atau kotor dan yang paling best tak perlu fikir tentang servis serta penukaran filter tetapi hanya guna sahaja.

Bagi yang telah menggunakan penapis air coway, terima kasih dan enjoy. Bagi yang belum, anda bila lagi??

Berita baik untuk anda yang belum memiliki penapis air coway, sekarang coway memberi diskaun 10% ke atas produk-produknya.

Inilah bulan terbaik untuk anda memiliki penapis air coway di rumah anda sendiri disamping mendapat diskaun 10%!

Harga Promosi Penapis Air Coway:

[✔] Petit = asal RM3400, sekarang RM3060, jimat RM340!
[✔] Mach = asal RM3200, sekarang RM2880, jimat RM320!
[✔] Sally = asal RM4000, sekarang RM3600, jimat RM400!
[✔] Value = asal RM2300, sekarang RM2070, jimat RM230!
[✔] Metro = asal RM4200, sekarang RM3780, jimat RM420!

*Hanya untuk pembelian Tunai dan Ansuran kad kredit sahaja.

KLIK untuk info produk–>>http://penapisaircoway.com/senarai-produk/

Hubungi saya sekarang untuk ‘Lock’ harga tersebut:
==========================
Atiq
Call/sms/WhatsApp: 019-620 2209
facebook.com/kedaicoway2u
==========================

“Ke Arah Kesihatan Lebih Baik Bersama COWAY”

Comments (0)